maidoton juustokakku
Tein omiin juhliin maidottoman ja gluteenittoman juustokakun. Tai no juustokakun kaltaisen kakun..
Täytteeseen käytin Soijavispiä, persikkasosetta, tyrjejä ja oatlyn tuorejuustonkaltaista valmistetta. Hyydytin liivatteella.
Päällinen on persikkasosetta ja liivatetta, laitoin mauksi hieman tomusokeria.
Pohja on gluteenittomia digestive keskejä ja margariinia
Pohja:
175g keksejä
75g margariinia
murskaa keksit ja lisää sulatettu margariinia joukkoon, Sekoita sekaisin ja taputtele irtopohjavuuan pohjalle tasainen kerros.
Täyte
2,5 dl soijavispiä
150 g tuorejuustovalmistetta oatly
0,5 dlsokeria
5 liivatetta
1 rkl sitruunamehua
3 dl persikkasosetta
2 dl tyrnejä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa soijavispivaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuustovalmiste. Lisää sokeri ja persikkasose sekä tyrnit. Sekoita tasaiseksi. liota liivatteet kuumennettuun sitruunamehuun ja kaada täytteen joukkoon. Sekoita huolellisesti tasaiseksi. Kaada täyte pohjamurun päälle hyytymään. Hyydytä jääkaapissa kaksi tuntia ennen kiilteen lisäämistä.
Kiille:
2-3 dl persikkasosetta
4 liivatetta
0,5 rkl sitruunamehua
tomusokeria maun mukaan
Liota liivatteita kylmässä vedessä. Kuumenna sitruunamehu ja lisää liivatteet. Sekoita liivateseos persikkasoseen joukkoon ja mausta tomusokerilla.
Kaada hyytyneen täytteen päälle ja jatka hyydyttämistä. Mielleellän yön yli.
Irrota varovaisesti vuuan reunat ja tarjoile kakku.
Kommentit
Lähetä kommentti