Nopea omenapiirakka
Joskus on kiva leipoa jotain helppoa ja hyvää ja erityisesti nopeaa herkkua. Tähän piirakkaan yleensä löytyy aineet kaapista joten senkin puolesta hyvä ohje. Alkuperäinen ohje on Valion Lämpimäisiä kirjasta.
Nopea omenapiirakka
1 piirakkavuoka
2 munaa
1,5 dl sokeria
100g voita
2 dl venhnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte:
3-4 omenaa(riippuu tietysti omenan koosta)
l rkl sokeria(lisää voi laittaa omenista riippuen, alkuperäisessä ohjeessa on 0,5 dl)
1 tl kanelia (alkuperäisessä ohjeessa on 0,5 tl)
1 tl kardemummaa( alkuperäisessä ohjeessa 0,5 tl)
voitele piirakka vuoka. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Pilko kauniiksi lohkoiksi. Sulata voi mikrossa. Mittaa jauhot ja leivinjauhe kulhoon.
Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi, sekoita joukkoon sulatettu voi. Siivilöi joukkoon kuivataineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun vuokaan ja levitä tasaisesti piirakkavuokaan.
Asettele omenalohkot pinnalle ja sirottele päälle sokeri, kaneli ja kardemumma.
Paista 200 C noin 15-20 min, kunnes pinta on kauniin ruskea. (alkuperäisessä ohjeessa on 200 c ja 25 min, se on minusta hieman liikaa, mutta makukysymys..)
Maistuu erityisen hyvältä vaniljakastikkeen kanssa.. ;)
Nopea omenapiirakka
1 piirakkavuoka
2 munaa
1,5 dl sokeria
100g voita
2 dl venhnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte:
3-4 omenaa(riippuu tietysti omenan koosta)
l rkl sokeria(lisää voi laittaa omenista riippuen, alkuperäisessä ohjeessa on 0,5 dl)
1 tl kanelia (alkuperäisessä ohjeessa on 0,5 tl)
1 tl kardemummaa( alkuperäisessä ohjeessa 0,5 tl)
voitele piirakka vuoka. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Pilko kauniiksi lohkoiksi. Sulata voi mikrossa. Mittaa jauhot ja leivinjauhe kulhoon.
Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi, sekoita joukkoon sulatettu voi. Siivilöi joukkoon kuivataineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun vuokaan ja levitä tasaisesti piirakkavuokaan.
Asettele omenalohkot pinnalle ja sirottele päälle sokeri, kaneli ja kardemumma.
Paista 200 C noin 15-20 min, kunnes pinta on kauniin ruskea. (alkuperäisessä ohjeessa on 200 c ja 25 min, se on minusta hieman liikaa, mutta makukysymys..)
Maistuu erityisen hyvältä vaniljakastikkeen kanssa.. ;)
Kommentit
Lähetä kommentti