Gluteenittomia kakkupohjia
Gluteeniton kakkupohja (ohje on valio.fi sivuilta)
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta(finmix)
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Voitele kakkuvuoka. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Mittaa toisen kulhoon kananmunat ja sokeri, vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista kun siinä pysyy hetken kuvio pinnalla. Lisää siivilän läpi kuivat aineet ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan(älä käytä tavallisia korppujauhoja)
Paista uunissa 175 C n. 20 min. kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa.
Kumoa jäähtynyt kakkupohja työlaudalle.
Tai
4 munaa
1,5 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
3/4 dl finmix jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
Valmistus kuten yllä.
Suklainen kääretorttu
4 munaa
1,5 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
4 rkl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivijauhetta
Kommentit
Lähetä kommentti