Täytekakkupohja
Alkuperäiset ohjeet ovat valio.fi sivuilta. Ne olen todennut toimiviksi ohjeiksi ja niitä pystyy muokkaamaan ja kasvattamaan vierasmäärän mukaan.
3 Munan kakkupohja
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla. Kaada 3 munan kakkutaikina 2 litran ja 4 munan kakkutaikina 2 1/2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista kakkupohja uunin alaosassa 175 asteessa kypsäksi 10 min-25 min. Kokeile tikulla kypsyys. Pohja on kypsä kun tikkuun ei tartu enää taikinaa.
- Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
4 MUNAN KAKKUPOHJA
4 munaa 1 1/2 dl sokeria 1 dl vehnäjauhoja 1 dl perunajauhoja 1 tl leivinjauhetta
6 Munan suklaakakkupohja
6 munaa
2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Pohjasta tulee tosi kostea ja melkein mutakakkumainen.
Kommentit
Lähetä kommentti