Täytekakkupohja


Alkuperäiset ohjeet ovat valio.fi sivuilta. Ne olen todennut toimiviksi ohjeiksi ja niitä pystyy muokkaamaan ja kasvattamaan vierasmäärän mukaan.

3 Munan kakkupohja

3 munaa
 1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla. Kaada 3 munan kakkutaikina 2 litran ja 4 munan kakkutaikina 2 1/2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista kakkupohja uunin alaosassa 175 asteessa kypsäksi 10 min-25 min. Kokeile tikulla kypsyys. Pohja on kypsä kun tikkuun ei tartu enää taikinaa.

  • Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
  • 4 MUNAN KAKKUPOHJA
  • 4 munaa
    1 1/2  dlsokeria
    1  dlvehnäjauhoja
    1  dlperunajauhoja 
    1  tlleivinjauhetta
    Valmista kakkupohja samoin kuin yllä.

6 Munan suklaakakkupohja
6 munaa
2 dl sokeria
 1 dl kaakaojauhetta
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Pohjasta tulee tosi kostea ja melkein mutakakkumainen.

Kommentit

Suositut tekstit