Makea kesäkurpitsapiirakka
Alkuperäinen ohje on Pirkka-lehdestä vuosien takaa.
Pohja:
200g kesäkurpitsaa raasteena
150g margariinia sulana
3 munaa
2,5 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 dl maitoa
Kuorrute:
200 g tuorejuustoa maustamaton
1,5 dl tomusokeria
1-2 rkl sitruunamehua
Raasta kesäkurpista, Sulata rasva. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. lisää vaahtoon raaste ja sula rasva. Sekoita. Lisää kuivat aineet kahdessa erässä maidon kanssa vuorotellen sekoittaen huolellisesti. Sekoita tasaiseksi.
Kaada voideltuun piirasvuokaan tai irtopohjavuokaan ja paista 200 asteessa noin 20-25 min. Testaa kypsyyttä tikulla, mikäli tikkuun ei tartu taikinaa pohja on kypsä. Jäähdytä pohja.
Sekoita kuorruteen aineet sekaisin ja levitä jäähtyneen pohjan päälle.
Pohja:
200g kesäkurpitsaa raasteena
150g margariinia sulana
3 munaa
2,5 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 dl maitoa
Kuorrute:
200 g tuorejuustoa maustamaton
1,5 dl tomusokeria
1-2 rkl sitruunamehua
Raasta kesäkurpista, Sulata rasva. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. lisää vaahtoon raaste ja sula rasva. Sekoita. Lisää kuivat aineet kahdessa erässä maidon kanssa vuorotellen sekoittaen huolellisesti. Sekoita tasaiseksi.
Kaada voideltuun piirasvuokaan tai irtopohjavuokaan ja paista 200 asteessa noin 20-25 min. Testaa kypsyyttä tikulla, mikäli tikkuun ei tartu taikinaa pohja on kypsä. Jäähdytä pohja.
Kommentit
Lähetä kommentti