Piparitaikina
Teen joka vuosi itse piparitaikinan ja tämä on yksi suosikeistani. Näissä pipareissa maistuu reilusti kardemumma ja mausteet, maustepippurin voi jättää halutessaan pois jos ei tykkää sen mausta.. Tätä on myös helppo leipoa lasten kanssa.
Mamsellin piparkakut
250g voita / margariinia
3 dl sokeria
2 dl siirapppia
4 tl kanelia
2 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
3 tl kardemummaa
( ½ tl maustepippuria )
2 munaa
8-9 dl vehnäjauhoja
3 tl soodaa
Mittaa siirappi ja mausteet kattilaan ja kiehauta. Anna jäähtyä.Vatkaa rasva ja sokerivaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen vatkaten. Lisää jäähtynyt siirappiseos.Mittaa osaan jauhoista sooda ja lisää se vaahtoon.Lisää loput jauhot. Anna taikinan levätä jääkaapissa seuraavaan päivään. Voit myös pakastaa taikinan osissa.
Mamsellin piparkakut
250g voita / margariinia
3 dl sokeria
2 dl siirapppia
4 tl kanelia
2 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
3 tl kardemummaa
( ½ tl maustepippuria )
2 munaa
8-9 dl vehnäjauhoja
3 tl soodaa
Mittaa siirappi ja mausteet kattilaan ja kiehauta. Anna jäähtyä.Vatkaa rasva ja sokerivaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen vatkaten. Lisää jäähtynyt siirappiseos.Mittaa osaan jauhoista sooda ja lisää se vaahtoon.Lisää loput jauhot. Anna taikinan levätä jääkaapissa seuraavaan päivään. Voit myös pakastaa taikinan osissa.
Kommentit
Lähetä kommentti