Kakkutäytteitä

Vadelmatäyte
Täyte on mitoitettu 4 munan kakkupohjalle

2 prk maustettua rahkaa vanilja(a'200 g)
500 g vadelmia pakaste
2 dl vispikermaa
3/4 dl vaniljakreemijauhetta
(sokeria)
Keitä vadelmat kattilassa. Jätä jäähtymään. Vatkaa kermavaahdoksi ja lisää rahka sekä vaniljakreemijauhe. Mausta tarvittaessa sokerilla. Valuta vadelmista erilliseen kulhoon ylimääräistä nestettä. Lisää vadelmat rahkaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan(kaksi väliä)
Vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla ja laita kansi vuokaan.
Kostuta pohjaa vadelmanesteellä (johon on lisätty vissyä.)
 Jaa täyte pohjalle kahteen osaan. Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle ja nosta toinen pohja päälle. Levitä loput täytteestä tähän ja nosta kansi päälle. laita kakku kylmään kelmulla  peitettynä vetäytymään, mielellään yön yli.
Kumoa kakku tarjoilu alustalle ja koristele.

Vadelmatäyte 2
Täyte on mitoitettu 4 munan kakkupohjalle.

2 prk kuningatar rahkaa ( a' 200g)
2 dl vispikermaa
600 g vadelmia
3/4 dl vaniljakreemijauhetta
(tomusokeria)
valmistus kuten yllä vadelmatäyte.

Mansikkatäyte
 2 dlvispikermaa
2 prk vaniljarahkaa ( a' 200g)
500 g mansikkaa
3/4 dl valniljakreemijauhetta
(tomusokeria)
Sulata mansikat puoli kohmeisiksi, jos haluat voit sulattaa mansikat kokonaan jolloin täytteestä tulee täysin tasaista.Vatkaa kermavaahdoksi. Lisää rahka ja vaniljakreemijauhe. Sekoita tasaiseksi. Lisää sulaneet mansikat. Ja sekoita. Kaada pohjan päälle ja nosta kansi päälle. Anna hyytyä kylmässä yön yli.

Mansikkatäyte
täyte on mitoitettu 6 muna kakkupohjalle

4 dl vispikermaa
2 prk vaniljarahkaa (a'200g)
2 pss vaniljakastikeaineksia
1 kg mansikkaa
5 liivatetta
sokeria

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.Vatkaa kermavaahdoksi ja lisää joukkoon rahka, vaniljakastikeainekset sekä mansikat. Sekoita takaiseksi. Maista ja mausta tarvittaessa sokerilla. Liota liivatteet pieneen määrään kuumaa nestettä ja sekoita reippasti rahkaseoksen joukkoon. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja laita kakkupohjan kansi vuokaan. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan  Laita toinen pohja päälle, peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Seuraavana päivänä voit kumota kakun tarjoilualustalle.

Mangotäyte
täyte on mitoitettu 6 munan pohjalle

2 pss mangokuutioita (pakaste)
2 prk a'2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 prk a'200g vaniljatuorejuustoa/-maustamatonta
sokeria, vaniljasokeria
10 liivatetta
1-2 prk piltti mangososetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kermavaahdoksi ja lisää tuorejuusto sekä mangosose ja kuutiot. Mausta sokerilla. Purista liivatteet kuiviksi ja liota pieneen määrään kuumaa nestettä. Lisää liivate seos täytteeseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kelmuta kakkuvuoka ja laita kakkupohjan vuokaan. Kaada pohjan päälle täyte ja nosta kansi paikalleen. Anna hyytyä yönyli jääkaapissa. Kumoa kakku tarjoilualustalle,

Kommentit

Suositut tekstit